Ma 2024. április 24. szerda, György napja van. - Holnap Márk napja lesz.
   

Naptár
Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

TOMPA TIBOR

testnevelés-magyar-történelem

1982-2009

« Vissza az előző oldalra

 

undefinedVárosi pedagógiai díjat kapott a nyugdíjba vonuló Tompa Tibor tanár úr

Tompa Tibor 1982 óta tanít a gimnáziumban. Testnevelés és magyar szakos középiskolai tanár. Az ének-rajz-testnevelés munkaközösség vezetője.
Munkájában a teljességre törekszik, erre neveli diákjait is. Kollégáival és diákjaival harmonikus a kapcsolata. Az általa vezetett tömegsport foglalkozásokra a régi diákok is visszajárnak. Minden évben indítja diákjait a különböző sportversenyeken.
Munkájával segíti a nyolcosztályos képzés sikerét. Az atlétikai szakosztály vezetője, versenyzői az elmúlt években többször dobogós helyezéseket érek el a diákolimpiákon.

 

Az általa is vezetett leány kosárlabdacsapat megnyerte a területi versenyt és bejutott az országos döntőbe.

 

Tompa Tibor köszöntése

Kedves Tompa Tibor Kolléga!

Talán a fiatalabb kollégák közül kevesen tudják, hogy Tibor azon utolsó generáció közé tartozik, aki 3 szakos diplomával rendelkezik. A Pécsi Tanárképző Főiskolán végzett magyar-történelem-testnevelés szakon 1967-ben Magyar nyelv és irodalomból egyetemi diplomával rendelkezik. Tanulmányai befejezése óta pedagógusként dolgozik immár 41 éve. Lehet, hogy azt is kevesen tudják, hogy Sopronból származik és kedves felesége Márti, akivel a főiskolás évei alatt ismerkedett meg csábította el a mi alföldi kis városunkba Ceglédre. Tibor éppen a napokban mondta nekem, hogy már régóta tősgyökeres ceglédinek érzi magát. Kezdő tanárként először a Bem József Szakközépiskolában, majd a kereskedelmiben, 1982-től, 26 éven át itt a Kossuth Lajos Gimnáziumban, tanított testnevelést. Diákjai általa szerették meg a különböző sportágakat és érezték meg a mozgás örömének ízét. Sok éve irányítja az ének-rajz-testnevelés munkaközösséget, ezen feladat ellátásában is, mint munkája során mindig a teljességre törekedett, erre nevelte diákjait is.  Több éve vezeti az atlétika sportszakosztály munkáját, tanítványai kiváló eredményeket értek el a különböző atlétika és kosárlabda versenyekben. A testnevelés tanítása mellett osztályfőnöki feladatokat is vállalt. Osztályaiban nagyon jó osztályközösség alakult ki önfeláldozó munkája eredményeként. A tanulókkal való kapcsolata kiváló hiszen, olyan mély érzésű pedagógus, aki tisztelte és szerette a gyerekeket, ezért diákjai mindig bizalommal fordultak hozzá, mert tudták, hogy Ő meghallgatja Őket. Mind a mai napig nagyon sok szülő azt kéri tőlünk, hogy „Tibi bácsi” tanítsa gyermeküket. Kollégái tisztelik, elismerik tudását, szeretik kedves, lojális egyéniségét, önzetlen segítőkészségét. Mindezen munkájának elismeréseként ez év június hatodikán méltán vehette át a „Cegléd Város Pedagógia Díja” elnevezésű kitüntetést, amelyhez még egyszer szívből gratulálok.

Tisztelt Tompa Tibor Kolléga!

Az iskola tantestülete és igazgatósága nevében azt kívánom, hogy sokáig és jó egészségben élvezze nyugdíjas éveit. Ez volt a hivatalos rész és most még egy kicsit másként:

Kedves Tibor!

Nővérem révén, akinek Te a kereskedelmiben az osztályfőnöke voltál, már akkor hallottam Rólad, amikor még nem is sejtettem, hogy egyszer majd kollégák leszünk, s amikor azok lettünk úgy éreztem, hogy már régóta ismerjük egymást, s Te „Kishornyák”-nak szólítottál. Miska bácsi azt mondta Nekem: „Fiam csak akkor ismered meg igazán a kollégáidat, ha majd a gyerekeidet tanítják. Én nem csalódtam, és remélem Te sem, amikor Dóra lányodat tanítottam. Jó volt Veled együtt dolgozni, táncolni a tanári bulikon és nagyokat beszélgetni. A mai napig emlegetjük azt, amikor a már- már misztifikált Nádas buli után hajnalban Nálatok, gyönyörű házatok nappalijában kötöttünk ki. Sokszor nem jöttél fel a „nagy” tanáriba és éreztük hiányodat, és örültünk, amikor új „ülőszomszédod” Novákné Icuka révén már nem nélkülöztük társaságodat, s amikor sakkpartnered Levente is nyugdíjba ment, akkor sem vonultál vissza. Hiányozni fog, hogy nem halljuk majd zsörtölődéseteket Alival. És persze hiányozni fog az is, hogy nem hallom majd bénaságom ellenére biztató szavaidat a röplabda „edzéseken”: Szuper voltál Ági! Munka után, ha csak tehetted, mentél és láttál el bennünket tökeiddel. Remélem, hogy nem fordítasz nekünk teljesen hátat és látni fogunk még hófehér ingeidben és nadrágjaidban a tanári kirándulásokon.

Virágné Hornyák Ágnes

igazgatóhelyettes

Megjelent: A ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium Értesítője a 2007/2008-as tanévről. Cegléd 2008. 18-19. p.

 


 

2022.január 14-én, életének 78.évében csendesen elhunyt. Január 20-án az újvárosi református temetőben helyezték örök nyugalomba.

 

undefinedÚjvárosi temető. Fotó: Volter Etelka (2022)
GPS-koordináta: 47.152797; 19.793584

« Vissza az előző oldalra
A lap 0.010 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo
A látogatók száma 2015.02.16-tól: 2803896 | Ebben a hónapban: 31504 | Ma: 300 | jelenleg: 2 | Statisztika