Ma 2018. május 28. hétfő, Emil, Csanád napja van. - Holnap Magdolna napja lesz.
   

Naptár
Ke Sz Cs Sz Va
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

ÜDVÖZÖLJÜK!


Köszöntök minden öregdiákot és érdeklődő látogatót honlapunkon!

 

A 2008. február 23-ára összehívott alakuló közgyűlés elfogadta a Ceglédi Kossuth Gimnázium Öregdiák Egyesületének alapszabályát. Ezzel hivatalosan is létrejött az a szervezet, amelynek célja összefogni mindazokat, akik a Gimnázium élete, kulturális, művészeti értékei, múltja és jelene iránt érdeklődnek, a hagyományok ápolásához és a gimnázium fejlődéséhez tevékenységükkel hozzájárulnak. Az egyesület erősíteni szeretné a gimnáziumhoz való kötődést, közreműködik az iskolatársak között létrejött kapcsolat ébrentartásában.

Oldalainkon a kitűzött nemes célok elérését igyekszünk hasznos információk nyújtásával elősegíteni!

 

Dr. Kürti György

az egyesület elnöke

Dr. Kürti György

Aktuális hírek, események

oldal:1/1 bejegyzés:4/4

Elhunyt Bogdán Zoltán tanár úr

2018.05.18. 11:43 Lejár 2018.06.01. 23:59

Elhunyt Bogdán Zoltán tanár úr

 

Emlékem BOGDÁN ZOLTÁN tanár úrról

 

Az 1958-ban érettségizett IV. c. osztályban a tanár úr matematikát tanított. Jómagam nem kedveltem ezt a tantárgyat, bár néha erőn felül törekedtem a Tanár úr lelkes magyarázatával lépést tartani. Ezzel együtt közepesnél jobb jegyet matematikából nem sikerült begyűjtenem. Viszont abban a tanévben (1957/58) több tantárgyból országos középiskolás versenyt hirdettek. Jómagam, kedves tanárnőm, Márkus Artúrné, Ili néni ösztönzésére földrajzversenyen indultam. Ennek során a házi, a körzeti és a megyei versenyen sikeresen szerepeltem (első lettem). Akkor a tanulmányi verseny résztvevőinek egy tanteremben több témakörből kellett kiválasztani és 3 óra alatt kidolgozni a feladatot. Később tudtam meg, hogy az utolsónak írt dolgozatommal az országos első tíz legjobba bekerültem. (Abban az évben az első hármat vették fel egyetemre felvételi vizsga nélkül, viszont a következő tanévtől már az első tíz számára biztosították ezt a lehetőséget.) Az érettségi utáni banketten Bogdán Tanár úr odajött hozzám, gratulált ehhez az eredményhez és akkor mondta a következőket: Ili néni nem győzött a versenydolgozataimban szereplő rengeteg adatnak utána nézni, továbbá így már érti, hogy az ő tantárgya miért nem tartozott a kedvenceim közé és további sok sikert kívánt. Végezetül megjegyezte, hogy ezt az eredményt nem nézte ki belőlem...

A későbbi osztálytalálkozónkon - Nagy Lajos tanár úr halála miatt - Bogdán Tanár úr pótosztályfőnökünk lett.

Az érettségi bankett óta 54 év telt el, jómagam - a nyugállomány mellett - ma is aktív földrajztanár, a Magyar Tudományos Akadémia Földrajztudományi Kutatóintézetének külső munkatársaként földrajzkutató, a Magyar Földrajzi Társaság alelnöke, 10 kötet szerzője vagyok, ám emellett ma is megcsodálom a matematikusok és más tudósok kimagasló teljesítményeit.

 

Dr. Dusek László, öregdiák IV.C

Értékelés: 5/1
Még nincsenek hozzászólások | Hozzászólok

2018. május 12. Közgyűlés

2018.05.16. 14:28 Lejár 2018.06.30. 23:59

Dr. Kürti György, az Egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket és közölte, hogy a 10 órára összehívott Közgyűlés megtartásához nincs meg a szükséges létszám, ezért szünetet rendelt el és a Közgyűlést 11 órára újra összehívta.

 

A szünetben Gulyás Zoltán, a gimnázium igazgatója beszámolt az elmúlt tanév legfontosabb eseményeiről vmint megtekinthettük Barotai Barnabással, a gimnázium nyugalmazott tanárával készült videofelvételt, amelyet Koltói Ádám, Süveges Andrásné és Süveges András készített.

11 órakor vette kezdetét az Egyesület 2018. évi rendes Közgyűlése, amelyen a 232 tagból 33 fő jelent meg.

 

Meghirdetett napirendnek megfelelően először az Egyesület elnökének, dr. Kürti Györgynek a beszámolója hangzott el. A Felügyelő bizottság nevében Volter Etelka adott tájékoztatást az Egyesület anyagi helyzetéről. Majd dr. Kürti György a következő ciklusra vonatkozó munkatervet ismertette:

Koszorúzás (szeptemberben a Kossuth-napok alkalmával, október 26-án az iskolai emléktáblánál, halottak napján az iskolai előkert kopjafájánál, március 15-én a Kossuth-szobornál)

Tagtoborzás: mindenkinek faladata

Honlap és a facebook folyamatos karbantartása, bővítése

Visszaemlékezések gyűjtése: az alapító öregdiákok életrajza, neves diákok életleírása, visszaemlékezések, vicces sztorik stb.

Fényképgyűjtés

Iskolánk tanára vagy diákja volt sorozat folytatása: tanárok - Czinege Imre, Tompa Tibor és Süli Aladár; diákok - Velkey-Guth Ádám, Pálinkás László, Harczi Zsolt (sportolók), Békesi László, Újvári Ferenc

Egyéb rendezvények:

 • Cegléd díszpolgárai és a Kossuth gimnázium - könyvbemutató ea. Reznák Erzsébet és dr. Kürti György
 • Pedagógus életutak az 1945 utáni Magyarországon. Középiskolai tanári létviszonyok a visszaemlékezések tükrében ea. Treszkainé Vincze Beatrix tagtársunk, volt gimnáziumi tanár
 • 650 éves Cegléd - a város határának bejárása ea. dr. Kürti György

Új feladatok:

 • iskolai kronológia készítésének elkezdése és folyamatos feltöltése a honlapra
 • hírlevél összeállítás és eljuttatása a tagokhoz
 • az iskolai díszzászló lándzsahegyének gravíroztatása (iskolai címer, Kossuth-kép)

 

Hozzászólások elhangzása után a tisztújítással folytatódott a közgyűlés. A vezetőségi tagokra új javaslat nem érkezett, ezért a Jelölőbizottság a jelenlegi vezetőség és felügyelő bizottság újraválasztását javasolta. A titkos szavazást követően a Szavazatszámláló bizottság megállapította, hogy a leadott szavazatok száma 32, ebből érvényes 32.

A Ceglédi Kossuth Gimnazisták Öregdiák Egyesületének tisztségviselői a következő három évben:

elnök - dr. Kürti György, ügyvezető elnök - Gulyás Zoltán, tagok - dr. Farkas Pál, Mezeiné Kónya Terézia, Reznák Erzsébet, dr. Szentpétery Kálmán, Virágné Hornyák Ágnes.

Felügyelő bizottság: dr. Fülöp Hajnalka, Volter Etelka, Zakar László.

 

Közgyűlés az alapszabály betartásával zajlott le, azt semmilyen körülmény nem zavarta meg.

Értékelés: 0/0
Még nincsenek hozzászólások | Hozzászólok

KÖZGYŰLÉS - 2018. május 12.

2018.04.27. 08:19 Lejár 2018.05.31. 23:59

Kedves Öregdiák!

 

Értesítem, hogy a Ceglédi Kossuth Gimnazisták Öregdiák Egyesületének évi rendes közgyűlését 2018. május 12-én, szombaton 10 órai kezdettel a gimnázium dísztermében tartjuk. (Az iskola épülete 9 órától lesz nyitva.)

 

A közgyűlés napirendi pontjai:

 1. Az Egyesület elnökének beszámolója
 2. Az Felügyelő Bizottság beszámolója
 3. A következő év feladatai
 4. Hozzászólások, javaslatok
 5. Választás: az egyesület elnöksége és felügyelő bizottsága

Amennyiben 10 órakor a közgyűlés nem határozatképes, akkor a fenti napirendi pontok változtatása nélkül a közgyűlést 10.30 - tól tartjuk meg.

A közgyűlés előtt (ha nem lesz határozatképes) megtekintjük Barotai Barnabással, a gimnázium nyugalmazott tanárával készült videofelvételt.

 

Vezetőségválasztás:
A jelenlegi vezetőség (7 fő) és felügyelő bizottság (3 fő) mandátuma lejárt, ezért a közgyűlésen tisztújításra kerül sor. A Jelölő Bizottság, amelynek tagjai Fülöp Nelli, Mészár Jozefa Katalin, Rónai Gábor várja a jelöléseket az egyesület elérhetőségein keresztül vagy a helyszínen! (A jelenlegi tisztségviselők is újraválaszthatók.)

 

Az Öregdiák Egyesület elérhetősége:

Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium
Postacím: 2700 Cegléd, Rákóczi út 46.

Telefon: (53) 500-525

Fax: (53) 500-625

e-mail: cklg.oregdiak@gmail.com

Honlap: www.oregdiak.cklg.hu

Bankszámlaszám: K&H Bank 10403129-50505357-48521004

 

                                                                                                                                                                                                                                                     Tisztelettel üdvözli:

 Dr. Kürti György

        elnök

Értékelés: 0/0
Még nincsenek hozzászólások | Hozzászólok

Programajánló

2018.02.14. 13:29 Lejár 2018.06.15. 23:59

Programajánló

Kedves Tagtársunk!

Tájékoztatjuk, hogy 2018. I. félévének további programjai a következők:

 • március 24. (szombat) 11 óra Beszélgetés Rátóti Zoltán színművésszel, iskolánk volt diákjával. A beszélgetést dr. Koltói Ádám vezeti.
 • május 12. (szombat) 10 óra Jubileumi közgyűlés. A közgyűlésen terveink szerint levetítjük iskolánk volt diákjával és tanárával, Barotai Barnabással készült filmet, amelyet dr. Koltói Ádám közreműködésével a Club Tv rögzít.

Helyszín: minden rendezvény esetén a gimnázium díszterme

Értékelés: 3/5
Még nincsenek hozzászólások | Hozzászólok

A lap 0.011 másodperc alatt készült el. | Copyright 2018 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo
A látogatók száma 2015.02.16-tól: 600956 | Ebben a hónapban: 21392 | Ma: 89 | jelenleg: 2 | Statisztika