Ma 2024. június 12. szerda, Villő napja van. - Holnap Antal, Anett napja lesz.
   

Naptár
Ke Sz Cs Sz Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

OSZTÁLYTALÁLKOZÓ SZERVEZÉSE


undefinedAz iskola egyik legszebb hagyománya, hogy az érettségizettek általában öt évenként osztálytalálkozót szerveznek. Az utóbbi években elterjedt az évfolyam találkozók rendezése is.

A találkozó időpontjának leggyakrabban a május, június illetve a szeptember egyik szombati napját választják.

A legtöbb osztály a gimnázium épületében kezdi a találkozót, amelyet a szervezőknek előre be kell jelenteni az igazgatóságon.

Az első találkozó szervezőit a banketten érdemes megválasztani. Általában olyan diákok vállalják helyzeti előnyük miatt, akik Cegléden maradnak, vagy visszakerülnek ide.

 

A tanulók címét nehéz megszerezni. Az iskolában a naplók tartalmazzák azt a lakcímet, ahol az érettségi pillanatában laktak. Érdemes a telefonszámokat, e-mail címeket is összegyűjteni, esetleg az utolsó héten kinyomtatva mindenkinek megadni. A címváltozást mindenki jelezhetné a megbízott szervezőnek.

A szervezők feltétlen előre kérjék a részvétellel járó kiadásokat. Ebben általában a következők szerepelnek: vacsora, vagy ebéd költsége, virág a volt tanáraiknak, koszorú (kopjafa, temető), esetleg kommunikációs költség. Ajánlott összeszedni valamennyi összeget az iskola támogatására is, pl. alapítványok támogatása egybekötve a kiadványok vásárlásával.

 

Miből áll a találkozó? Ez természetesen nagyon egyéni. Megszabja a közös étkezés időpontja. A legtöbb találkozót délután kezdik - így a távolról érkezők is ide érnek - ezért vacsorát iktatnak be. Délután találkoznak a gimnázium egyik tantermében, ahová általában csak a volt diákok jönnek. Az osztályfőnök úgynevezett rendhagyó osztályfőnöki órát tart, névsorban szólítja a diákokat, akik elmondják mi történt velük. Aki nincs jelen, arról összeszedik az ismereteket. Ha valaki nem tud eljönni, annak illik egy levelet küldeni a szervezőnek és írásban elmesélni a vele történteket. A beszámoló általában 2-3 órát vesz igénybe. Utána jöhet a vacsora, amelyet feltétlen előre kell megrendelni.

Kit hívjanak meg a találkozóra? Feltétlen illik az osztályfőnököt, és a tanárok közül azokat, akikre valóban kíváncsiak.

 

A találkozóra elkészített szép formátumú meghívó emlékként szolgálhat.

Érdemes az osztálytalálkozóra a régi diákemlékeket, fényképeket, videofelvételeket, hangkazettákat, osztálykrónikát, naplót stb. elhozni.

 

Javasoljuk, hogy a találkozóról készüljön szöveges-képes beszámoló, amelyet az öregdiák egyesület honlapján vagy a helyi sajtóban is meg lehet jelentetni.

Örömmel vennénk, ha minél többen írnának önmagukról, diáktársaikról, a Kossuth Gimnáziumhoz fűződő élményeikről, iskolai sztorikról! Az iskolatörténeti gyűjteménybe várjuk az intézményről készült régi fotókat is!

 

BESZÁMOLÓK AZ OSZTÁLYTALÁLKOZÓKRÓL »


A lap 0.013 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo
A látogatók száma 2015.02.16-tól: 2902125 | Ebben a hónapban: 21149 | Ma: 505 | jelenleg: 1 | Statisztika